Η εταιρία

H GEMAK Αγγελος Σωτηράς ιδρύθηκε το 1970 σαν τεχνική εταιρία κατασκευής υδραυλικών και αρδευτικών έργων.

Η εμπειρία της, η βαθιά γνώση των προβλημάτων στον τομέα αυτό και η απαίτηση των κατασκευαστών για προϊόντα υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας οδήγησαν την GEMAK στη δημιουργία, το 1987, σύγχρονης κατασκευαστικής μονάδας.

Αντικείμενο της η μελέτη και κατασκευή εξαρτημάτων για τον εξοπλισμό και την προστασία δικτύων ύδρευσης, άρδευσης και αντλιοστασιών.

Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, καλύπτουν επιφάνεια 2500τ.μ. σε ιδιόκτητο οικόπεδο 15.000τ.μ.

Παράγει μια μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων και συσκευών υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας που καλύπτουν πλήρως της απαιτήσεις των κατασκευαστών έργων ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης και αντλιοστασίων.

Τα προϊόντα της κατασκευάζονται σύμφωνα με τα διεθνή standards ISO, DIN, ΕΝ για μερικά από τα οποία κατέχει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, όπως ο αεροεξαγωγός, η διαφραγματική υδροληψία κλπ.

Διαγράφοντας μια αξιόλογη ανοδική πορεία καθιερώθηκε στην ελληνική αγορά, ενώ παρουσιάζει έντονη και αυξανόμενη εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ.